Granja Armengol

La Granja Armengol va començar produint llet l’any 1951 i venent-la a les botigues i pastisseries de la comarca.

El 1955 varen obrir la primera lleteria a Vic i varen començar a elaborar nata i mantega. Als primers anys, la llet la veníem crua i a granel, es portava matí i tarda a la botiga aixin de munyir i encara calenta, i la gent la venia a buscar amb un pot de casa. Quan es va prohibir la venda de llet crua, vàrem haver d’adaptar-nos i aprendre a pasteuritzar i envasar la llet per tal de poder continuar comercialitzant la matèria prima de la família. A partir d’aquí vàrem començar a elaborar i a comercialitzar els nostres productes en botigues pròpies (i en diferents punts de distribució), permeten oferir als nostres clients productes directes del productor fets del dia, molt frescos i mantenint l’essència natural del producte.
Actualment els fills seguim amb la tradició familiar, mantenint les receptes artesanes, i alhora innovant i elaborant productes nous derivats de la llet per oferir una gamma variada i original.

La filosofía de la Granja Armengol :

La seva principal filosofia és elaborar productes saludables i bons. Granja Armengol es compromet dia a dia a continuar amb el valor familiar que sempre ha estat present a casa nostre: el respecte per la qualitat de la matèria prima i els processos d’elaboració artesana. Gràcies al qual intentem obtenir uns productes tan sans i saludables com ens sigui possible, naturals, frescos i d’alta qualitat.

L’alimentació de les seves vaques prové de l’agricultura tradicional, fins a l’edat dels 3 anys, abans de produir llet es troben pasturant als prats i serrats de l’Armengol. Quan ja produeixen llet es troben més als estables de la granja.
La criança de les vaques és de forma natural i la seva alimentació està molt cuidada, La seva dieta està basada principalment per blat de moro, farratges, falç, palla i cereals. També tenim terres amb cultius ecològics certificats per la “CCPAE” on hi produïm una part dels farratges que consumeixen. Aprofitant l’experiència de molts anys donem una alimentació lleugera que implica que no siguin les vaques més productives (però a més de viuen més anys) al mateix temps que ofereixen una llet molt equilibrada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *